Puțină magie și puțină chimie pentru a obține propriul detergent de vase natural

Puțină magie și puțină chimie pentru a obține propriul detergent de vase natural

Haideți să descoperim împreună o nouă perspectivă asupra detegentului de vase, rețeta „secretă” constă în puțină magie și puțină chimie pentru a obține propriul detergent de vase natural, o rețetă pe care cu siguranță o să dorești să o experimentezi!

Dacă pur și simplu nu vrei să renunți la vechile obiceiuri, dar dorești să le îmbunătățești și să le faci mai ecologice și săntătoase pentru tine și familia ta, eu sunt aici să te ajut cu câteva sfaturi foarte utile.

Despre ce vorbesc?

Este vorba despre propriile tale pastile pentru mașina de spălat vase pe care le poți creea chiar la tine acasă!

Unul dintre clienții noștri ne-a cerut rețeta și m-am gândit că ar putea să îți fie și ție de ajutor:

Ingrediente:

 Mod de preparere:

Amestecă carbonatul de sodiu și percarbonatul, apoi adaugă citratul de sodiu lichid, amidonul și amestecă; adaugă apoi apa demineralizată cât e nevoie pentru a obține o compoziție fluidă, minimul necesar pentru a putea amesteca bine.

Mod de utilizare:

Deoarece acesta este un detergent preparat de tine, nu conține un ingredient nociv, și anume glicol , care în schimb se găsește în detergenții chimici.

Glicolul este utilizat pentru alunecarea apei de pe vase, pentru a nu exista reziduuri de calcar evidente. Problema este că glicolul este un ingredient destul de poluant și nu este recomandabil pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Pentru a evita această problemă, îți recomand să umpli compartimentul special pentru balsam  cu o soluție pe bază de acid citric (se dizolvă 150 g de acid citric într-un litru de apă demineralizată și se amestecă totul bine).

Asigură-te că mașina de spălat are sare care înmoaie apa.

O să observi că pe unele pahare apare halo iar pe altele nu: acest lucru se întâmplă deoarece unele pahare mai ieftine sunt făcute din materiale subțiri care reacționează cu un ingredient conținut în pastile. Pentru a asigura strălucire, poți usca paharele după finalizarea spălării.

Noi îți punem la dispoziție ingredientele esențiale pentru prepararea pastilelor deoarece pentru noi contează calitatea produselor și de asemenea sănătatea ta și a casei tale. Cum îți spuneam cu ajutorul a puțină magie și puțină chimie pentru a obține propriul detergent de vase natural, poți face minuni. Noi aducem chimia, iar tu adaugi magia, iar pentru asta te așteptăm cu drag pe site-ul nostru sau pe Facebook pentru a ne bucura împreună de rezultate uimitoare!

Alina Sarca

O fire curioasă, dornică de a cunoaște, a descoperi, a călători, pasionată de bucătăria italiană, lectură, sport și dans.

Lasă un răspuns